Meteen naar de inhoud

7 Chrome-extensies voor minder afleiding en meer productiviteit

7 Chrome-extensies voor minder afleiding

7 Chrome-extensies voor minder afleiding en meer productiviteit

Met al het thuiswerken en hybride werken van de afgelopen 2 jaren brengen velen onder ons het grootste deel van hun werkdagen door in Google Chrome.  Om jouw werk eenvoudiger en sneller uit te voeren met minder afleiding kan je gebruik maken van de volgende 7 Chrome-extensies. 

auteur: Ulrich Petré  (02/03/2022)

7 Chrome-extensies voor minder afleiding

Met al het thuiswerken en hybride werken van de afgelopen twee jaren brengen velen onder ons het grootste deel van hun werkdagen door in Google Chrome. Deze webbrowser is momenteel de primaire browser van meer dan 2,65 miljard internetgebruikers wereldwijd.  Dat is een stijging van 1,29 miljard in 2014.  Google Chrome bezit hiermee een wereldwijd marktaandeel van 63,5% over alle apparaattypes heen. 

Wist je ook dat er voor Google Chrome  via de Chrome Web Store momenteel 137.345 extensies beschikbaar zijn?  Zo’n extensie is een programma die je eenvoudig in Chrome kan installeren om de functionaliteit van de browser te wijzigen.  Een extensie kan je helpen om minder afleiding te creëren, focus te behouden en zo je werk efficiënter en effectiever te verrichten. Er is een heel breed scala aan extensies die jou extra functionaliteiten bezorgt, zodat je je werk eenvoudiger en sneller kunt uitvoeren.

Om jou te helpen jouw productiviteits-Chrome-extensies verstandig te kiezen, heb ik mijn 7  meest gebruikte extensies opgesomd.

1. Screenshots en video’s opnemen met Loom

Een video zegt meer dan duizend geschreven woorden. Of je nu een demo, presentatie of feedback geeft, Loom maak het met één klik zeer eenvoudig om je scherm en camera op te nemen en te delen.  

https://youtu.be/O1HoajaVEhM

2. Nooit wachtwoorden vergeten met LastPass

Heb je moeite met het onthouden van al je wachtwoorden?  Probeer dan zeker LastPass.  Deze wachtwoordmanager onthoudt al je wachtwoorden en meldt je automatisch aan als je een website bezoekt.  LastPass kan je zelf helpen om unieke en sterke wachtwoorden te creëren voor al je accounts.  Je hoeft dan enkel nog je hoofdwachtwoord van LastPass te onthouden.

3. Een leeslijst bijhouden met Save to Pocket

Op het internet kom je wel eens interessante posts, artikels of video’s tegen die je graag zou lezen of bekijken, maar waar je momenteel geen tijd voor hebt.  Met Save to Pocket kan je deze inhoud met één klik opslaan, eventueel een label aan geven en voor later bewaren.

4. Afspraken boeken met Calendly

Wil je vermijden dat je tijdens je focustijd voortdurend lastig gevallen wordt door collega’s of klanten?  Maak dan gebruik van Calendly, een online afsprakensysteem waarmee collega’s of klanten zelf hun afspraak met jou kunnen inplannen en dit zonder kans op dubbelboekingen.  Calendly kan je linken aan jouw google- of outlook-agenda om zo het plannen van je afspraken te automatiseren.

https://youtu.be/YcDzZi9uQGs

5. Taken beheren met Todoist

Wil je rust in je hoofd? Dan kan ik zeker en vast Todoist aanraden.  Deze tool is een planning hulpmiddel waar je je taken die je wilt doen kunt opslaan en die je vervolgens kunt afvinken als je ze uitgevoerd hebt.  Door Todoist te koppelen aan Gmail, kan je zelf een e-mail in een taak veranderen.  Bovendien kan je aan iedere taak extra informatie zoals prioriteit, deadline en aanvullende documenten toevoegen. 

6. Gefocust blijven met Forest

In een eerdere blog ‘digitale tools voor bewuster thuiswerken’ sprak ik al over Forest. Deze tool helpt je bij het singletasken zonder toe te geven aan je uitstel-impulsen.  Het doel van deze extensie is om een boom te laten groeien door gefocust te blijven op één taak tegelijk, zonder naar sites die op je zwarte lijst staan te gaan.

7. Stel doelen met Win the Day

Verander je webbrowser in een tool voor het stellen van doelen en het bepalen van je deadlines.  Met Win the Day kan je zowel grote als kleine doelen voor korte en lange termijn vastleggen.  Ideaal om een nieuwe gewoonte aan te leren of te ontwikkelen. Je kan ook de ‘Focus-modus’ gebruiken om je te helpen bij het concentreren op één enkele taak.

Daarnaast zijn er nog een aantal extensies die net niet mijn top-7 hebben gehaald. Ik som ze eventjes voor je op:

  • Fireshot voor het maken van schermafbeeldingen van een volledige webpagina;
  • Timewarp dat je terug brengt naar een productievere website, motiverende quote of een timer wanneer je een tijdverspillende website bezoekt;
  • Toggl Track dat bijhoudt hoeveel tijd ik aan een toepassing of taak besteed;
  • AdBlock om online advertenties op websites te blokkeren.

Ik hoop dat deze lijst jou helpt bij het zoeken naar de beste productiviteits-Chrome-extensies.  De hierboven vermelde extensies zijn een geweldige manier om te beginnen en je te concentreren wanneer je aan het werk bent.

Op zoek naar een lezing, coaching of training over digitalisering, leergoesting of cybersecurity? Contacteer me vrijblijvend op ulrich@puvacoaching.be of 0496 47 81 58.

< terug

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

PUVA logo met blauwe achtergrond

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be


Linkedin


Instagram


Facebook


Maak een afspraakCookie policyPrivacy policyAlgemene voorwaarden