Meteen naar de inhoud

Cybersecurity awareness

Cybersecurity awareness

Cybercriminaliteit vormt een steeds grotere bedreiging voor onze digitale economie. Het is een snelgroeiende industrie waarbij cybercriminelen steeds geavanceerdere methodes gebruiken om bedrijven, overheden en burgers aan te vallen. Volgens schattingen van verschillende onderzoeksbureaus dreigt cybercriminaliteit in 2025 meer dan 10 biljoen euro te kosten, wat gelijk staat aan het grootste bruto binnenlands product (BBP) na de Verenigde Staten en China. Dit is een verontrustende ontwikkeling die vraagt om een verhoogde aandacht voor cybersecurity.

De cyberbedreigingen nemen door de jaren heen alleen maar toe in omvang en complexiteit. Steeds meer geavanceerde cyberaanvallen, zoals phishing, ransomware en social engineering, brengen bedrijven, overheden en burgers voortdurend in gevaar. Door het toegenomen gebruik van digitale technologieën, zoals cloud computing, het internet of things (IoT) en mobiele apparaten, wordt het steeds moeilijker om de veiligheid van onze digitale omgeving te garanderen.

cybersecurity is cruciaal voor elk bedrijf

Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle cyberinbreuken te wijten is aan menselijke fouten. Dit omvat het klikken op onbetrouwbare links, het delen van wachtwoorden, het gebruik van onbeveiligde netwerken, het inbrengen van onbekende USB-sticks in computers en het niet installeren van software-updates. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onbewust foutief handelen dat kan leiden tot een succesvolle cyberaanval.

Hoe kan je deze cyberinbreuken vermijden?

Door cybersecurity awareness te verhogen, kunnen mensen en organisaties leren hoe ze zichzelf beter kunnen beschermen tegen deze cyberbedreigingen. Het vergroten van cybersecurity awareness is daarom van essentieel belang om onze digitale economie te beschermen tegen cyberaanvallen. Mensen en organisaties moeten begrijpen wat de risico’s zijn en welke stappen ze kunnen nemen om zichzelf te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Verhoogde Cybersecurity awareness leidt tot:
• een veiligere online omgeving;
• betere bescherming van persoonlijke gegevens;
• versterking van (online) reputatie.

Het vergroten van de bewustwording rondom de gevaren van cybercriminaliteit en het aanleren van preventieve maatregelen voor zowel individuen als organisaties, draagt bij aan een verhoogde bescherming tegen cyberbedreigingen en waarborging van veiligheid en privacy. Dit heeft niet alleen positieve gevolgen voor de veiligheid, maar ook voor het vertrouwen in digitale technologieën en draagt bij aan een gezonde digitale economie.

Wil je meer weten over cybersecurity awareness?Koop het e-book ‘In 30 dagen cyberveilig’

Maak kennis met Ulrich Petré

Contacteer Ulrich

cybersecurity awareness and culture manager

Boek Ulrich voor een keynote of workshop

Interessante artikels over cybersecurity awareness

[bdp_post_carousel show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” media_size=”medium” autoplay_interval=”6000″ category=”cyberveilig”]

PUVA logo met blauwe achtergrond

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be


Linkedin


Instagram


Facebook


Maak een afspraakCookie policyPrivacy policyAlgemene voorwaarden