Meteen naar de inhoud
over Ulrich Petré

Over mij

Mijn passie voor digitalisering gaat terug tot aan mijn hogeschool-studies. Tijdens mijn studies van communicatiebeheer ontwikkelde ik een interesse voor al wat audiovisueel en grafisch was. Bijgevolg heb ik een postgraduaat multimedia gestudeerd waarbij ik mijn eerste stappen mocht zetten in het ontwikkelen van websites (met Dreamweaver en pure html) en programma’s op cd-rom. Mijn eindwerk was een blauwdruk voor de encyclopedie van de Belgische stripgeschiedenis op cd-rom.

Na mijn studies ben ik snel aan de slag gegaan als helpdesk-operator bij Skynet waar ik de opkomst van het internet (met 56k-modems) van zeer dichtbij kon meemaken. Kort daarop maakte ik de overstap naar Belgacom (het huidige Proximus). Als sectiechef inside network operations en in een latere fase expert-trainer leidde ik helpdesk-operatoren en technici op in de wondere wereld van het vaste en mobiele internet, digitale tv en sociale media. Hier ontwikkelde ik mijn verdere passie voor digitalisering, maar vooral ook voor een groeimindset en het actieve leren. Al vroeg in mijn carrière zag ik de meerwaarde van de opkomende technologieën en hoe deze je leven kunnen verrijken. In mijn contacten met klanten en medewerkers besefte ik goed dat digitale technologieën pas waardevol voor je kunnen zijn, als je er bewust(er) leert mee omgaan.

In 2016 ging ik als eerste coach digitalisering bij VDAB aan de slag. Het doel: werkzoekenden helpen met het versterken en ontwikkelen van hun digitale vaardigheden zodat ze hun kansen op een duurzame loopbaan konden verhogen. Ook hier lag mijn focus niet enkel op digitalisering, maar wilde ik mijn cursisten efficiënter leren leren zodat ze meer konden bereiken op kortere tijd. Ik zette in op de groeimindset en digitale tools om het leerproces te verbeteren. Zo was ik ook één van de pioniers om de webinars binnen VDAB te professionaliseren.

Al snel werd mijn kennis en expertise gewaardeerd en mocht ik als vakexpert ICT & digitalisering de opleidingen op het vlak van 21e-eeuwse vaardigheden, digitale vaardigheden en emerging technologies coördineren. Samen met mijn kleine team van instructeurs ontwikkelden we met veel succes workshops, webinars, online cursussen, microlearnings en virtuele escape rooms voor diverse doelgroepen. Eén van mijn mijlpalen is de coördinatie ontwikkeling van een online cursus om aan zo veel mogelijk mensen uit te leggen wat artificiële intelligentie (AI) precies is en wat de impact ervan is op de samenleving.  

Ulrich Petré leest heel veel boeken
Mijn passies blijf ik (bijna) dagelijks onderhouden en wil ik vooral met zo veel mogelijk mensen delen. Daarom richtte ik in april 2021 PUVA coaching & consultancy op, zodat ik mensen en organisaties kan begeleiden en ondersteunen in het ontwikkelen van zelfregulering, leergoesting en digitaal bewustzijn. Allemaal cruciale vaardigheden om in een VUCA-wereld een duurzame loopbaan te creëren. Als ervaren trainer en coach geef ik workshops en begeleid ik mensen op het vlak van 21e-eeuwse en digitale vaardigheden, groeimindset en leergoesting. Als gepassioneerde keynote speaker deel ik mijn visie over de digitaliserende samenleving en hoe je als mens en organisatie bewust en met leergoesting hier aan kan deelnemen. Begin 2022 ruilde ik mijn voltijdse job bij VDAB in voor de deeltijdse functie van adviseur digitalisatie en innovatie bij Voka-Kamer van Koophandel in Vlaams-Brabant. Hier adviseer, inspireer en begeleid ik ondernemers in hun digitale transformatie. In mijn vrije tijd ben ik naast een toegewijde echtgenoot en vader van 3 kinderen ook een liefhebber van mountainbiken, op reis gaan en héél véél boeken verslinden.

Een aantal realisaties

Wil je me contacteren voor een lezing, content creatie of een workshop?

ulrich@puvacoaching.be

+32 496 47 81 58

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be