Ulrich Petré

Coach | Trainer | Keynote speaker

Ulrich Petré is coach, trainer en keynote speaker bij PUVA coaching & consultancy.

Zijn carrière begon als helpdesk operator bij Skynet waar hij de opkomst van het internet van zeer dichtbij kon meemaken. Nadien maakte hij de overstap naar Belgacom (het huidige Proximus). Hier heeft hij operatoren en technici opgeleid in de wondere wereld van het vaste en mobiele internet, digitale tv en sociale media. Ook ontwikkelde hij er zijn passie voor digitalisering, mindset en een leven lang leren.

Hij zag al vroeg in zijn carrière de meerwaarde van de opkomende technologieën en hoe deze je leven kunnen verrijken. Daarnaast besefte hij even goed dat deze technologieën pas waardevol voor je kunnen zijn, als je er bewust(er) leert mee omgaan.

Toen hij in 2016 bij VDAB aan de slag ging, wilde hij zoveel mogelijk werkzoekenden helpen met het versterken en ontwikkelen van hun digitale vaardigheden zodat ze hun kansen op een duurzame loopbaan konden verhogen. Ook hier lag zijn focus niet enkel op digitalisering, maar wilde hij zijn cursisten efficiënter leren leren zodat ze meer konden bereiken op kortere tijd. Hij zette volop in op de groeimindset en digitale tools om het leerproces te verbeteren.

Al snel werd zijn kennis en expertise gewaardeerd en mocht hij als vakexpert ICT & digitalisering de opleidingen op het vlak van 21e-eeuwse vaardigheden, digitale vaardigheden en emerging technologies coördineren. Samen met zijn kleine team ontwikkelden ze met veel succes workshops, webinars, online cursussen, microlearnings en virtuele escape rooms voor diverse doelgroepen.

Zijn passies blijft hij bijna dagelijks onderhouden en wilt hij vooral met zo veel mogelijk mensen delen. Daarom richtte hij in april 2021 PUVA coaching & consultancy op, zodat hij mensen en organisaties kan begeleiden en ondersteunen in het ontwikkelen van zelfregulering, leergoesting en digitaal bewustzijn. Allemaal cruciale vaardigheden om in een VUCA-wereld een duurzame loopbaan te creëren. Als ervaren trainer en coach geeft hij workshops en begeleidt hij mensen op het vlak van digitale vaardigheden, digitaal welzijn, cyberveiligheid en persoonlijke ontwikkelingstechnieken. Als gepassioneerde keynote speaker geeft hij zijn visie over de digitaliserende samenleving en hoe je als mens en organisatie bewust en met leergoesting hier aan kan deelnemen.

Sinds 2022 combineert hij zijn zaak met de functie van adviseur  bij VOKA in Vlaams-Brabant. Hij ondersteunt en begeleidt er ondernemers op het vlak van innovatie en digitalisering.

In zijn vrije tijd is Ulrich naast een toegewijde echtgenoot en vader van 3 kinderen ook een liefhebber van mountainbiken, op reis gaan en boeken verslinden. 

Een overzicht van verschillende evenementen

  • Gastcollege ‘Hoe blijven we relevant in de 21e eeuw’ aan eerstejaarsstudenten Human Resource Management van KdG Hogeschool.
  • Learning Snack over ‘Phishing, Smishing Vishing’ voor T2tv
  • Online workshop ‘Hoe kunnen wachtwoorden een gevaar vormen’ voor Unizo Onderwijs & Ondernemen
  • Online workshop ‘Welke invloed hebben spam, phishing & ransomware op een onderneming’ voor Unizo Onderwijs & Ondernemen
  • Panelgesprek ‘Mens & Technologie’ voor Groeiland van VOKA West-Vlaanderen
  • Online workshop ‘Online posten om je kansen op werk te vergroten’ voor Digital Boost Day
  • Online workshop ‘Hoe bescherm ik de privacy van mijn klanten?’ voor Digital Boost Day
  • Webinar ‘Aan de slag met e-leren‘ voor VDAB

Wil je Ulrich contacteren voor coaching, training of keynote spreker?

ulrich@puvacoaching.be

+32 496 47 81 58