Meteen naar de inhoud

Leergoesting

Leergoesting

De wereld om ons heen verandert voortdurend en deze veranderingen hebben een grote impact op onze loopbaan. De vaardigheden die we nodig hebben, verouderen sneller dan ooit tevoren, waardoor het oude model van de citroenloopbaan, waarbij je na het verlaten van school 40 jaar bij één werkgever werkt en nadien op pensioen gaat, niet langer houdbaar is. Werkgevers gaan failliet, veranderen van takenpakket en ontslaan werknemers. Aan de andere kant veranderen onze eigen waarden en interesses en doen zich nieuwe opportuniteiten voor, waardoor we ons steeds meer bewust worden van het belang van een loopbaan waarbij we ons voortdurend kunnen aanpassen en ontwikkelen.

Maar maak je geen zorgen, want er is goed nieuws: om persoonlijk en professioneel succesvol te zijn en te blijven, hebben we een ‘learn-it-all’ mindset, een 21e-eeuwse skillset en een digitale toolset nodig. Dit betekent niet alleen dat we open moeten staan om nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven, maar dat we ook moeten leren hoe we deze het beste kunnen toepassen in een snel veranderende en digitaliserende wereld. 

de analfabeten van de 21e eeuw

Wat is leergoesting?

Een belangrijke factor om je digitaal bewustzijn te ontwikkelen, is de gewoonte van leergoesting. Leergoesting is niet alleen de zin of de wens om te leren, maar gaat veel verder dan dat. Het gaat over het effectief en efficiënt gebruiken van je hersenen om te groeien en je vaardigheden aan te passen om tijdens je hele loopbaan inzetbaar te blijven. 

Dit betekent dat leergoesting niet alleen gaat om het graag (her)lezen, markeren, onderstrepen en onthouden van een tekst, maar ook om het vermogen om informatie op een kritische en creatieve manier te verwerken en toe te passen in verschillende contexten.

Door de gewoonte van leergoesting te ontwikkelen, kun je eigenaarschap nemen over je eigen loopbaan en leven, wat leidt tot meer (mentale) veerkracht en minder stress. Het zorgt ervoor dat je wendbaarder wordt, verder kijkt dan je comfortzone en nieuwe uitdagingen als kansen ziet om te groeien en te slagen. Bovendien stelt leergoesting je in staat om diepgravende expertise of serieel meesterschap in diverse domeinen te ontwikkelen, waardoor je jezelf op de lange termijn kunt blijven ontwikkelen en inzetbaar kunt blijven in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Door te investeren in je eigen ontwikkeling en de gewoonte van leergoesting te omarmen, kun je je persoonlijke en professionele groei stimuleren en je de kracht geven om je eigen pad te creëren in deze snel veranderende samenleving. Kortom, leergoesting is een belangrijke sleutel tot succes en welzijn in de 21e eeuw.

Wil je meer weten over Leergoesting?Koop het e-book ‘De Superkrachten van leergoesting’

Maak kennis met Ulrich Petré

Contacteer Ulrich

Boek Ulrich voor een keynote of workshop

Boek Ulrich voor een keynote of workshop

Interessante artikels over leergoesting

[bdp_post_carousel show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” media_size=”medium” autoplay_interval=”6000″ category=”leergoesting”]

PUVA logo met blauwe achtergrond

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be


Linkedin


Instagram


Facebook


Maak een afspraakCookie policyPrivacy policyAlgemene voorwaarden