Meteen naar de inhoud

6 experts tippen hun favoriete boek

Lesley Arens, Bram Vromans, Arno Zaman, Hans Tjolle, Tom Baeten en Hilde De Brauw tippen hun favoriete boek.

(Ulrich Petré – 04/07/2023)

How to win friends & influence people, uitgebracht in 1936, vormt nog altijd de basis voor succesvolle communicatie en effectief leiderschap. Het behandelt onderwerpen als honing, Socrates, humor, oprechte belangstelling, aandacht en luisteren. Eigenlijk draait het om gezond boerenverstand, ruim 80 jaar geleden opgeschreven, en toch maken velen van ons er nog altijd een boeltje van.

Succes wordt deels bepaald door het vermogen om ideeën te uiten, enthousiasme bij anderen op te wekken en leiderschap te tonen. Dit boek leert je precies hoe je dat kunt bereiken met:

  • 3 technieken om effectief met mensen om te gaan.
  • 6 manieren om ervoor te zorgen dat mensen je graag hebben.
  • 12 stappen om mensen te overtuigen.
  • 9 manieren om mensen mee te nemen in verandering.
How to win friends and influence people

’50 Lessen voor Ondernemers’ is een van mijn favoriete boeken vanwege de rijke inzichten die Jurgen Ingels deelt over zijn persoonlijke ervaringen door de jaren heen. Deze waardevolle bron van kennis en wijsheid biedt concrete richtlijnen en waardevolle strategieën om mijn zakelijke doelen te bereiken. Kortom, het ideale boek om deze zomer aan een zwembad te verslinden.

De lessen die Jurgen Ingels deelt, nemen lezers mee op een reis door het labyrint van zakelijk succes. Dit inspirerende boek belicht Jurgens unieke ervaringen en inzichten, en fungeert als een waardevol kompas voor aspirant-ondernemers. Elk diepgaand verankerd in een fascinerend verhaal, onthult het boek de geheimen van groei, veerkracht en innovatie. Het biedt een waardevolle bron van wijsheid waarin ondernemerschap wordt gepresenteerd als een dans tussen risico’s nemen en kansen grijpen. “50 lessen voor ondernemers” spoort zowel intrapreneurs als ondernemers aan om hun grenzen te verleggen en hun dromen na te jagen met vastberadenheid en passie.

’50 lessen voor ondernemers’ van Jurgen Ingels

‘Can’t Hurt Me’ van David Goggins is het eerste boek dat echt indruk op me maakte. Het vertelt een krachtig verhaal van doorzettingsvermogen en zelfoverwinning, wat mij inspireerde om mijn eigen uitdagingen aan te gaan. Ik zag veel van mijn eigen worstelingen weerspiegeld in Goggins’ ervaringen, en het was een keerpunt om te zien hoe hij obstakels overwon en zichzelf tot de mentaal sterkste persoon dreef.

Het boek volgt David Goggins, een man die zijn moeilijke jeugd en persoonlijke demonen overwon om een Navy SEAL en ultramarathonloper te worden. Het beschrijft zijn reis van overleven naar bloeien, waarbij hij zijn fysieke en mentale grenzen verlegt en een ongekende mentale kracht ontwikkelt. Het is zowel een inspirerend verhaal als een praktische gids die lezers uitdaagt om hun eigen grenzen te doorbreken en hun volledige potentieel te bereiken.

‘Can’t Hurt Me’ van David Goggins

‘Steve Jobs’ van Walter Isaacson biedt inspiratie over hoe je met een duidelijke visie je ultieme levensdoel kunt nastreven. Het laat zien dat de mensen om je heen een enorme invloed hebben op dit doel en soms proberen ze je in een andere richting te duwen. Door vast te houden aan je eigen denkpatroon kun je uiteindelijk je doel bereiken.

Dit boek vertelt het verhaal van Steve Jobs, die sinds de oprichting van Apple zijn leven heeft gewijd aan het creëren van een intuïtief computersysteem dat gebruikers in staat stelt hun creativiteit, leergierigheid en beleving maximaal te benutten. Niemand in zijn omgeving heeft hem ooit van zijn koers kunnen afbrengen.

‘Steve Jobs’ van Walter Isaacson

‘Resultaten’ van Marcel Van der Avert is een unieke combinatie van een managementroman en een werkboek, die inzicht biedt in hoe leiders een resultaatgerichte cultuur kunnen opbouwen. Het boek is de moeite waard vanwege de effectieve methoden die het biedt om gewenste resultaten in elke organisatie te realiseren. Het is met name bedoeld voor leidinggevenden en ondernemers die hun managementvaardigheden willen verbeteren en een sterke, resultaatgerichte cultuur willen creëren.

Het verhaal volgt twee vrienden waarvan er één met zijn bedrijf worstelt en te rade gaat bij zijn goede vriend. Gedurende het verhaal leer je methoden om teams beter te laten samenwerken en gewenste resultaten te bereiken. Dankzij het werkboek kun je de inhoud direct toepassen op je eigen werksituatie.

‘Resultaten’ van Marcel Van der Avert

‘People First’ is geschreven door onze Travvant big boss, Roeland Van Dessel, waardoor we eindelijk een kijkje kunnen nemen in zijn hoofd en de wijsheid kunnen ontdekken die hij met zich meedraagt. Het boek zit vol met eye-openers, praktische inzichten en inspirerende ideeën die je uitdagen om op een andere manier naar de arbeidsmarkt en de gehele HR-cyclus te kijken. De titel verraadt het al: het boek draait om people centricity, waarbij mensen op de eerste plaats worden gezet, zowel binnen organisaties als in bredere maatschappelijke contexten. En dit is precies waar ik heilig in geloof. Door mensen op de allerhoogste plek te zetten, volgt de rest vanzelf: een gezonde en evenwichtige arbeidsmarkt waarin iedereen de kans krijgt om te floreren.

‘People First’ biedt inzicht in de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt en de impact daarvan op het dagelijks leven van werkende mensen. Het boek belicht de verschuiving van welvaart naar welzijn. De 8 sleutels voor een toekomstbestendige, inclusieve en duurzame arbeidsmarkt bieden een verfrissende kijk op de huidige en toekomstige loopbaan. Voor elke HR-professional is dit boek een schatkist vol inspiratie en vooral zeer praktische ideeën om het HR-beleid een stevige boost te geven!

‘People First’ van Roeland Van Dessel

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be