Meteen naar de inhoud

Mijn top 5 boeken over doelen stellen

Mijn top 5 boeken over doelen stellen

Mijn top 5 boeken over doelen stellen

Het stellen van doelen zorgt voor focus, geeft vorm aan onze dromen en maakt een roadmap voor het leven dat je wilt leiden.  Doelen zorgen er ook voor dat we ons uitstrekken en groeien op een manier die we nooit eerder gedaan hebben.  Daarom deel ik in deze blog mijn favoriete boeken over het stellen van doelen om je te helpen het leven te leiden dat je wilt.

auteur: Ulrich Petré  (05/10/2022)


Elementaire Gewoontes
Elementaire Gewoontes – James Clear

Dromen Durven Doen - Ben Tiggelaar
Dromen Durven Doen – Ben Tiggelaar

doelen stellen - 3 - Benjamin Hardy
Be Your Future Self Now – Benjamin Hardy Jr.

9 things successful people do differently
9 things successful people do differently – Heidi Grant Halvorson

Your Best Year Ever - Michael Hyatt
Your Best Year Ever – Michael Hyatt

1. Elementaire Gewoontes – James Clear

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou, maar aan het systeem dat je gebruikt.  Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat je niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methodes gebruikt. In Elementaire gewoontes (in het Engels ‘Atomic Habits’) leer je een bewezen systeem om levensveranderende en realistische gewoontes op te bouwen en uiteindelijk je slechte gewoonten te doorbreken.  Het maakt niet uit wat je doelen zijn, met dit boek kan je een enorme impact op je leven creëren.

2. Dromen Durven Doen – Ben Tiggelaar

In zijn boek Dromen Durven Doen beschrijft Ben Tiggelaar drie stappen om persoonlijk gedrag te veranderen.  In de eerste stap DROMEN is het belangrijk dat je je persoonlijke richting bepaalt en je doelen concreet maakt. Hiervoor reikt hij de MAP (Meetbaar, Actief en Persoonlijk) methodiek aan. In de tweede stap DURVEN gaat het over het plannen van acties voor bepaalde situaties. Tenslotte in de derde stap DOEN ga je actief aan de slag. Met vallen en opstaan en het evalueren of je op de juiste weg bent of niet. 

3. Be Your Future Self Now – Dr. Benjamin Hardy Jr.

Je verleden bepaalt je niet. Je toekomst wel. Hoe jij je toekomst definieert, definieert jou vandaag.  In zijn boek Be Your Future Self Now  laat Dr. Benjamin Hardy Jr. je de kneepjes van het vak zien om een betere, heldere toekomst op te bouwen door te werken aan je toekomstige zelf. Dr. Hardy Jr. gebruikt verhalen, strategieën en vaardigheden om je te leren denken en handelen vanuit jouw doel in plaats van naar jouw doel toe.

4. Nine things succesful people do differently – Heidi Grant Halvorson

In haar door onderzoek ondersteunde boek schetst Heidi Grant Halvorson negen dingen die succesvolle mensen anders doen.  Ze gaat dieper in op elk van deze negen onderwerpen waaronder word specifiek, grijp het moment om naar je doelen te handelen, weet precies waar de doellijn ligt en wees een realistische optimist.  Het boek dient als een gids om je doelen beter te bereiken vanuit een can-do, langetermijnfocus.  Door alternatieven te creëren voor wat je niet bereid bent te doen en die te vervangen door wat je wel bereid bent te doen, kom je op het spoor van wat je wilt bereiken in je leven.

5. Your best year ever – Michael Hyatt

Michael Hyatt creëert een duidelijke, op onderzoek gebaseerde aanpak voor het vinden van een doel en het stellen van zinvolle doelen.  Het boek Your best year ever helpt jou om je dagelijkse strijd te overwinnen en je volledig potentieel te bereiken.  Hij deelt zijn eenvoudige, bewezen 5-stappen programma om je te helpen. Door te streven naar wat onmogelijk lijkt, doen we vaak het onmogelijke. En zelfs als we het niet halen, doen we het onvermijdelijk veel beter dan we het anders zouden gedaan hebben.

< terug

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

PUVA logo met blauwe achtergrond

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be


Linkedin


Instagram


Facebook


Maak een afspraakCookie policyPrivacy policyAlgemene voorwaarden