Meteen naar de inhoud

5 non-fictie boeken voor een zomer vol leesgenot

Zomer 2022 - non-fictie boek 4

5 non-fictie boeken voor een zomer vol leesgenot

De zomer is de perfecte tijd om een boek open te slaan en neer te strijken in je ligzetel naast het zwembad of op het strand met een flink glas rode wijn.  We hebben uit onze boekenkast enkele van de beste non-fictie boeken verzameld om met volle leergoesting van te genieten tijdens de warme zomermaanden.

auteur: Ulrich Petré  (28/06/2022)


Zomer 2022 - non-fictie boek 1

Boek 1: You are a badass – Jen Sincero

Een boek om meer zelfbewust te worden, erachter te komen wat je wilt in het leven en dan het lef op te roepen om je geen zorgen te maken over het hoe, de meningen van anderen naar de maan te schoppen en je leven te concentreren op datgene waar je gelukkig van wordt.

Jen Sincero heeft dit boek geschreven voor degenen die hun leven willen veranderen, maar niet op de harde manier. Het boek helpt je met behulp van verhalen, adviezen en oefeningen om een goede start te nemen in je levensveranderende reis.


Bestellen

Boek 2: De 48 wetten van de macht – Robert Greene

Dit uitdagend boek is gebaseerd op beroemde machtsruzies uit de geschiedenis om je te laten zien hoe macht eruit ziet, hoe je het kunt krijgen, wat je moet doen om jezelf te verdedigen tegen de macht van anderen en hoe je macht zelf goed kunt gebruiken en behouden.

Interessante leerpunten uit dit boek: “Laat superieuren er altijd slimmer uitzien dan jij.” en “Dwing anderen niet om te doen wat je wilt, maar verleid ze.”


Bestellen


Zomer 2022 - non-fictie boek 2


Zomer 2022 - non-fictie boek 3

Boek 3: Man’s search for meaning – Victor E. Frankl

Victor E. Frankl was een Oostenrijkse neuroloog en psychiater, alsook een overlevende van de holocaust.  In dit boek geeft hij details over de gruwelijke experimenten in de Nazi concentratiekampen, maar ook over zijn psychologische aanpak van logotherapie die hem hielp om te overleven.  Hij laat zien hoe je betekenis in je leven kunt – en moet – vinden.

Dit boek wil je inspireren om iets zinvols te vinden als het om je leven gaat.  Ik onthou uit dit boek vooral dat ieders leven zijn eigen betekenis heeft. En dat het aan jou is om die te vinden.


Bestellen

Boek 4: Building a second brain – Tiago Forte

Velen onder ons zijn laks geworden in het onthouden van informatie, omdat we in ons achterhoofd houden dat Google er altijd is.  Productiviteitsexpert Tiago Forte stelt in dit boek dat we een nieuwe manier van denken nodig hebben om onze informatie effectief te beheren en stroomlijnen.  

Forte introduceert het CODE-proces (acroniem voor Capture, Organize, Distill en Express) dat gebruik maakt van bestaande technologie om je te helpen met je belangrijkste ideeën en herinneringen op te slaan. Op een plaats waar je ze op elk moment dat je de info nodig hebt, kan oproepen. Met name, je smartphone als een tweede brein.


Bestellen

Zomer 2022 - non-fictie boek 4
Zomer 2022 - non-fictie boek 5

Boek 5: In 30 dagen cyberveilig

Door bewuster om te gaan met je cyberveiligheid, zorg je er voor dat jij, je gezinsleden en de organisatie waarvoor je werkt veel minder kwetsbaar worden.

Met dit boek maak ik je aan de hand van 30 tips wegwijs in de wereld van cyber-oplichterij en kan je jezelf, je apparaten en je gegevens hiertegen beschermen.  

Daarom geef ik tijdens de zomer van 2022 dit e-book gratis weg (zonder bijkomende verplichtingen).  Hiervoor vraag ik je een mail te sturen naar cyberveilig@puvacoaching.be. Je krijgt vervolgens een automatisch antwoord met de link om het e-book (in pdf) te downloaden. 

< terug

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

PUVA logo met blauwe achtergrond

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be


Linkedin


Instagram


Facebook


Maak een afspraakCookie policyPrivacy policyAlgemene voorwaarden