Meteen naar de inhoud

Mijn top-5 non-fictie boeken van 2021

De mentale reset - Elke Geraerts

Mijn top-5 non-fictie boeken van 2021

In het afgelopen jaar heb ik 27 boeken gelezen. Uit deze lijst van boeken heb ik een top 5 van non-fictie boeken opgesteld. De geselecteerde boeken staan in een willekeurige volgorde. Al de boeken in deze top 5 draaien rond digitale transformatie, mindset en leergoesting.  Mocht je nog op zoek zijn naar een kerstgeschenk, dan kan je hier zeker inspiratie opdoen.  Veel leesplezier en fijne feestdagen!


Zwijgen is goud? Annemie Martens

Boek 1: Zwijgen is goud? – Annemie Martens

Zwijgen is goud? is het eerste boek van VDAB-collega Annemie Martens. Dit boek gaat over haar zoektocht naar eerlijke en correcte communicatie op de werkvloer.  In haar persoonlijk verhaal zit het verhaal van Tippe verweven. Tippe is een personage uit een verhaal dat haar vader haar altijd voorlas toen ze klein was.  Annemie legt op een respectvolle manier pijnpunten in onze maatschappij bloot.  Ik ben er van overtuigd dat je in sommige situaties zult herkennen.  Dit boek bezorgt je waardevolle handvaten om in verbinding te gaan met elkaar en om elkaar beter te leren begrijpen.

 


Bestellen

Boek 2: The LearnScape – Katja Schipperheijn

Onze wereld verandert steeds sneller. Om als organisatie future proof te zijn is het geen kwestie meer van je hoofd bieden aan de vele uitdagingen die op je pad komen, maar er op vooruit lopen.  Dat kan alleen als je de juiste mensen, met de juiste set aan competenties en de juiste bedrijfscultuur hebt die wendbaar kunnen ingezet worden. Dit boek van Katja is een handboek om van jouw organisatie een LearnScape te maken: de plek waar innovatie, datagerichtheid, ecosysteemdenken, growth mindset en employee engagement elkaar ontmoeten.

Wil je meer weten over het boek dan kan je steeds het webinar ‘Leren als zuurstof voor de wendbare organisatie’ hier bekijken.


Bestellen


The learnscape - katja schipperheijn


Nooit nog normaal

Boek 3: Nooit nog normaal – Laurence Jacobs & Omar Morhout

Nog een boek over de snel veranderende wereld 😊. Dit keer vanuit een ander standpunt. De twee auteurs werpen een blik op de ‘bigger picture’. Ze beschrijven hoe digitalisering het onderwijs, de arbeidsmarkt, het ondernemen en het middenveld permanent heeft veranderd. Hiervoor gaan ze in gesprek met tal van experten, zoals Karen Boers, Jeroen Franssen, Rik Vera, Béatrice de Mahieu en Alexandre De Croo. Het doel van dit boek is de lezer te inspireren en te motiveren om zelf in actie te komen. We moeten verandering omarmen, is de conclusie van de vele experten en beide auteurs.


Bestellen

Boek 4: Je hebt wel iets te verbergen – Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis

In dit boek laten de twee onderzoeksjournalisten Maurtis en Dimitri zien waarom privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En vooral: welke ingrijpende gevolgen dat heeft. Het is een boek met heel wat eye-openers en echte cases. Dit boek is slechts het topje van de berg, maar is zeker en vast een goed begin om lezers meer bewust te maken van onze online privacy. 


Bestellen

privacy
Homo Digitalis - Thierry Geerts

Boek 5: Homo Digitalis – Thierry Geerts

In ‘Homo Digitalis’ kijkt de directeur van Google België naar de mens in de huidige digitale omwenteling. Hij beschrijft op een inspirerende manier de talloze kansen en opportuniteiten die digitalisering voor mens en maatschappij biedt. Technologie is neutraal. Het is aan de mens om de kansen met beide handen te grijpen en digitalisering in meer welzijn en geluk om te zetten. Ook al is Thierry Geerts duidelijk een technologieoptimist, hij ziet en ontkent de nadelen niet.  Het boek is zeer toegankelijk geschreven met heel veel concrete voorbeelden uit diverse thema’s (van gezondheidszorg tot klimaatverandering) en zonder dat de schrijver zijn visie wilt opdringen.


Bestellen

Bonus Boek: De Mentale Reset – Elke Geraerts

Ik heb al haar boeken al gelezen en heb de eer gehad om al met haar te mogen samenwerken voor de online cursus van A.I. Dit nieuwe boek staat klaar om gelezen te worden.  In dit boek geeft Elke Geraerts je handvatten om je brein voor te bereiden op de uitdagingen post-corona.  Ze toont hoe hybride werken tot meer productiviteit én meer rust kan leiden en hoe je ook in een digitale wereld tot echte focus kunt komen. Haar vorige boeken waren steeds zeer toegankelijk. Mijn verwachtingen liggen hoog, maar heb er een gerust gemoed in dat dit boek ze gaat inlossen.


Bestellen

De mentale reset - Elke Geraerts

Door Ulrich Petré – 23 december 2021

< terug

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

PUVA logo met blauwe achtergrond

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be


Linkedin


Instagram


Facebook


Maak een afspraakCookie policyPrivacy policyAlgemene voorwaarden