Meteen naar de inhoud

Met deze 7 boeken kom je de zomer door

7 boeken de zomer door - Zwijgen is goud

Met deze 7 boeken kom je de zomer door

De zomer is nabij. Een periode waar ik steeds naar uitkijk.  Doorheen het jaar koop ik nogal wat boeken die ik allemaal asap wil lezen. Zo ligt er in mijn bureau momenteel een stapel van plus minus 40 boeken. En dan tel ik de boeken op mijn e-reader niet mee. Voor mij is de zomer het geschikte moment om de stapel boeken te doen slinken. In deze periode treedt er bij mij steeds een gevoel van downtime op. De werkdruk ligt dan minder hoog, de kinderen hebben geen school en geen huiswerk, het jaarlijks verlof breekt aan, etc…  Uit deze stapel heb ik  7 boeken gekozen om de zomer door te komen.  Ik deel deze lijst graag met jou.


7 boeken de zomer door - Zwijgen is goud

Boek 1: Zwijgen is goud? – Annemie Martens

Dit boek heb ik al gelezen voor het gepubliceerd werd. Ik heb zelf de eer gekregen om voor dit boek het voorwoord te mogen schrijven. Maar het boek is zo eerlijk en oprecht dat het niet mocht ontbreken op mijn lijstje.

‘Zwijgen is goud?’ is het eerste boek van Annemie Martens en gaat over haar zoektocht naar eerlijke en correcte communicatie op de werkvloer.  In haar persoonlijk verhaal zit het verhaal van Tippe verweven, een verhaal dat haar vader haar altijd voorlas toen ze klein was.  Als je dit boek leest, zal je ongetwijfeld situaties herkennen die je zelf mee gemaakt hebt en nog zult meemaken.  Daarom voorziet ze ook handvaten in het boek om beter te communiceren.  Om het met de quote van Fons Leroy te zeggen: “Een must-read voor iedereen die op zoek is naar meerwaarde als medewerker in de 21e-eeuw.”

Bovendien gaan de opbrengsten van dit boek naar een goed doel, met name vzw Te Gek?!

Geïnteresseerd in dit boek? Op bol.com vind je het hier terug. Je kan ook bestellen via annemiemartens.be

 

Boek 2: Het hybride werken – Isabel De Clercq

Een dun boekje van 96 pagina’s waarin Isabel haar droom over hybride werken uitspreekt. Ik heb dit boek aan mijn lijst toegevoegd omdat we tijdens corona van het ene uiterste naar het andere uiterste werden geslingerd.  Van geen thuiswerk en lange ritten naar en van het werk tot full-time thuiswerk waar je constant voor een scherm zit gekluisterd. 

Ook al ben ik steeds een voorstander geweest van het afschuwelijke woord ‘PTOW’ (Plaats- en tijdsonafhankelijk werken), hoop ik dat organisaties post-corona op zoek gaan naar een gezonde balans tussen fysiek en digitaal, tussen synchroon en asynchroon samenwerken, tussen actie en reflectie, tussen samen en op verschillende locaties.

Geïnteresseerd in dit boek? Op bol.com vind je het hier terug.


7 boeken de zomer door - Hybride werken


7 boeken de zomer door - Blended leren

Boek 3: Blended Leren Ontwerpen – Joitske Hulsebosch

Door de corona-lockdown zijn we massaal geswitcht van offline naar online leren. En dit liep voor zowel deelnemers aan workshops als lesgevers niet voor iedereen van een leien dakje.  Je kan niet zomaar offline leren omzetten in een digitale variant.  

Blended leren, een doordachte blend van online en offline leren, is niet meer weg te denken in het opleidingslandschap van de 21e eeuw. Ik kijk er naar uit om dit boek te lezen en zo nieuwe handvatten, modellen en tips te krijgen om de juiste blended oplossing voor een  leertraject te kunnen samenstellen.

Geïnteresseerd in dit boek? Op bol.com vind je het hier terug.

 

Boek 4: Mentale kracht – Erik Kaptein

Onze samenleving is volop aan het veranderen. We krijgen met z’n allen te maken met veranderingen, uitdagingen, stress of tegenslag.  Hoe je hier mee omgaat, wordt bepaald door je mentale kracht.  

En volgens dit boek (en ik geloof er ook heel hard in) kan je je mentale kracht én die van anderen trainen en vergroten.  Dit boek zit vol lessen en praktische tips om er direct mee aan de slag te gaan.

Geïnteresseerd in dit boek? Op bol.com vind je het hier terug.

7 boeken de zomer door - Mentale kracht
7 boeken de zomer door - blauwe maan

Boek 5: Blauwe Maan – Lee Child

Om te ontspannen lees ik ook regelmatig fictieboeken en de Jack Reacher-thrillers van Lee Child behoren tot mijn favorieten.  2 van deze thrillers werden succesvol verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol.  Jack Reacher is een voormalig militair agent en rondreizende einzelgänger. Hij brengt eerlijkheid in een oneerlijke wereld.

Blauwe Maan is de 25e Jack Reacher-thriller uit 2019.   In dit verhaal schiet hij een bejaard echtpaar te hulp.  

Een boek waar ik met verstand op nul ten volle ga van genieten. Ook al wetende dat Jack Reacher er steeds in slaagt om de slechterikken (deze keer Albaneese en Oekraïnse maffia) uit te roeien.

Geïntereseerd in dit boek? Op bol.com vind je het hier terug.

Boek 6: Futureproof – Mike Hoogveld

Dit boek gaat over hoe je in de toekomst relevant kunt blijven.  Het doel is om je praktische hulpmiddelen aan te reiken om er voor te zorgen dat jij en jouw organisatie er in de toekomst nog toe doen en er ook nog plezier aan beleeft.

Futureproof is geen boek over toekomstvoorspellingen, maar gaat over hoe je je kunt wapenen tegen onzekerheid en je toekomstbestendigheid kunt maximaliseren.

Geïnteresseerd in dit boek? Op bol.com vind je het hier terug.

7 boeken de zomer door - futureproof
7 boeken de zomer door - Ruis

Boek 7: Ruis – Daniel Kahneman

In 2016 bracht Daniel Kahneman het boek ‘Ons feilbare denken’ uit.  Dit boek was een eye-opener.  In zijn nieuwe boek gaat hij dieper in op hoe ‘Ruis’ fouten kan veroorzaken op talrijke vlakken, van gezondheidszorg tot wetgeving, van recrutering tot economische voorspellingen, etc…

‘Ruis’ legt uit hoe en waarom mensen zo gevoelig zijn voor vooroordelen bij het nemen van beslissingen.  We maken met z’n allen meer slechte beslissingen dan we denken.

Geïntereseerd in dit boek? Op bol.com vind je het hier terug.

Bonus Boek: The Learnscape – Katja Schipperheijn

Dit boek verschijnt pas in september en nog net in hetzelfde jaargetij.  Maar ik kijk er al naar uit.  Katja is net zoals ik geprikkeld door IT en levenslang leren. 

In haar boek zoomt Katja in op leerstrategieën die wendbaar ingezet worden in steeds virtuelere werelden.  The Learnscape is de plek waar innovatie, datagerichtheid, ecosysteemdenken, growth mindset en employee engagement elkaar ontmoeten.  Ik hoop stiekem al in the learnscape te mogen leren en werken.

Geïnteresseerd in dit boek? Op bol.com kan je het hier reserveren.

7 boeken de zomer door - Learnscape

Met deze 7 boeken hoop ik een mooie leeszomer tegemoet te gaan.  Deze lijst zullen me ongetwijfeld inspireren om mijn expertise op het vlak van digitalisering, leergoesting en mindset verder te ontwikkelen. Hopelijk kan je in deze lijst je gading vinden.

Door Ulrich Petré – 22 juni 2021

< terug

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

PUVA logo met blauwe achtergrond

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be


Linkedin


Instagram


Facebook


Maak een afspraakCookie policyPrivacy policyAlgemene voorwaarden