Meteen naar de inhoud

Vaardigheden voor de 21e eeuw

vaardigheden 21e eeuw

Vaardigheden voor de 21e eeuw

Tijdens De Tijd-webinar van woensdag 4 november ging journalist Roland Legrand in gesprek met Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder bij VDAB, en VDAB-experts Veerle Torrekens en Ulrich Petré over de vaardigheden voor de postcorona-arbeidsmarkt in de 21e eeuw. 

https://youtu.be/Lmf61X_kAnQ

21e-eeuwse vaardigheden

Digitale geletterdheid zit door de coronacrisis in de lift, de sociale vaardigheden zijn met name in de zorgsector heel belangrijk.  Heel wat mensen zitten momenteel in tijdelijke economische werkloosheid, zijn ontslagen of hun bedrijf is failliet gegaan. Zelfregulering en denkkracht gaan in de toekomst enkel maar belangrijker worden. Creatief denken, dat bij denkkracht zit, is uiteraard nauw verbonden met innovatie die bedrijven levensvatbaar moet houden, niet enkel technologisch maar ook inzake klantgerichtheid. ‘Ik vraag werkgevers verder te kijken dan het diploma en te kijken naar talenten en leerpotentieel’, aldus Petré. Ook veerkracht en wendbaarheid zijn vaardigheden die in deze snel veranderende en onvoorspelbare tijd van belang zijn.

De versnelling van de veranderingen maakt het verwerven van de zogeheten vaardigheden voor de 21ste eeuw nog dringender. Ulrich Petré deelde deze in in vier kwadranten: zelfregulering, sociale vaardigheden, digitale geletterdheid en denkkracht.

Klik hier voor een interactieve versie van de infografiek.


21e-eeuwse vaardigheden

infographic ontworpen door Ulrich Petré voor VDAB

Veerkracht en wendbaarheid

‘Aanpasbaarheid aan de veranderende context gaat cruciaal zijn’, aldus Adriaens. ‘Kijk rond, stel vast wat de evoluties zijn in uw sector, en welke vaardigheden er nodig zijn.

Om het samenvattende artikel van de webinar te lezen, vind je hier de link terug naar het artikel in De Tijd.

< terug

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

PUVA logo met blauwe achtergrond

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be


Linkedin


Instagram


Facebook


Maak een afspraakCookie policyPrivacy policyAlgemene voorwaarden