Meteen naar de inhoud

Digitaal Bewustzijn update week 37/2022

ideeën voor meer Digitaal Bewustzijn 11

auteur: Ulrich Petré  (15/09/2022)

Een hulpmiddel voor elke gelegenheid

De Quicktools-website van PicsArt staat vol met handige kleine hulpprogramma’s voor jouw foto’s, video’s en documenten. Converteren van Pdf’s naar Word-documenten, tekst toevoegen aan foto’s, achtergronden van foto’s verwijderen, kleurenpalet maken op basis van een foto, formaten van afbeeldingen wijzigen, video’s bijsnijden en zoveel meer. Allemaal gratis en je hoeft je zelfs niet te registreren of in te loggen.

De website: https://tools.picsart.com/

Quicktools

Not to do-lijst

Not To Do-lijst

Hoe hou jij focus op die ene taak, terwijl je nog vele andere taken moet afwerken? Het onophoudelijke spervuur aan mails, notificaties, chats, collega’s te woord staan, etc… zorgen ervoor dat je voortdurend uitgedaagd wordt om je focus te behouden. Je moet toch multitasken omdat je nu toch al tijd te kort hebt om alles af te handelen?

Een handigheidje om je focus te behouden, is het gebruiken van een Not To Do-lijst. Ontdek in mijn nieuwe blog hoe je zo’n Not To Do-lijst kunt creëren.

Bescherm je tijd

Heb je de neiging om jezelf te overboeken met te veel afspraken en vergaderingen? Ook al heb je een Not To Do-lijstje!

Reclaim.ai kan je helpen door tijd te blokkeren voor gefocust werk. Geef aan hoeveel tijd je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt. De tool zal automatisch een beschikbaar tijdvak vinden en rechtstreeks inplannen in je Google-agenda.

Met deze tool ontvang je een duidelijk stappenplan om jouw werk gedaan te krijgen. Hiermee kan je jezelf (en ook je baas) laten zien dat je niet genoeg tijd hebt om je werk daadwerkelijk gedaan te krijgen.

Reclaim.ai

Wil je meer weten over hoe je efficient en effectief kan leren?

Op zoek naar een lezing, inspiratiesessie of content over digitalisering, leergoesting of cybersecurity? Contacteer me vrijblijvend op ulrich@puvacoaching.be of 0496 47 81 58.

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be