Meteen naar de inhoud

Digitaal Bewustzijn update week 36/2022

ideeën voor meer Digitaal Bewustzijn 10

auteur: Ulrich Petré  (08/09/2022)

Na de zomervakantie starten we opnieuw met de wekelijkse nieuwsbrief over Digitaal Bewustzijn. Iedere week bezorg ik je drie tips, tricks en tools om technologie in je voordeel te gebruiken en er geen slaaf van te zijn.

Ghostpress

Keylogging of toetsaanslagregistratie is een techniek die door hackers wordt gebruikt om aan de hand van jouw toetsaanslagen belangrijke informatie te bekomen, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en bankrekeninggegevens. Al deze informatie kan vastgelegd worden met behulp van keylogger-software.

De meest moderne antivirussoftwares hebben een functionaliteit van keylogging-detectie. Maar net als er een verschil is tussen een huisdokter en een specialist, heb je tools die gespecialiseerd zijn voor deze taak.

Ghostpress is een gratis anti-keylogging-software die keyloggers kan detecteren en voorkomt dat ze jouw toetsaanslagen vastleggen. De software verbergt en manipuleert al jouw toetsaanslagen zodat keylogging-software er niets mee kan aanvangen.

Ghostpress kan je hier gratis downloaden. De tool is zeer laagdrempelig. De bijgeleverde widget (= uitbreiding van de tool) laat je de status zien van de beveiliging en met één klik kan je direct de tool in- of uitschakelen.

ghostpress

Beter namen onthouden

Het kan soms lastig zijn om alle namen te onthouden van de mensen waar je mee in contact komt. Nochtans zorgt het onthouden van namen voor een beter contact tussen jou en je klanten, werknemers, opdrachtgevers, investeerders, kennissen, etc…

Napoleon III, keizer van Frankrijk en neef van de beroemde Napoleon Bonaparte, had hier destijds een interessante methode voor ontwikkeld:

  1. Als hij de naam niet duidelijk hoorde, zei hij: “Sorry, ik heb jouw naam niet duidelijk verstaan. Kan je deze nog eens herhalen?” Als de naam ongebruikelijk was, vroeg hij “Hoe wordt het gespeld?”
  2. Tijdens het gesprek nam hij de moeite om de naam verschillende keren te herhalen en probeerde hij deze in zijn geest in verband te brengen met gelaatstrekken, uitdrukking en het algemene voorkomen van deze persoon.
  3. Zodra Napoleon III alleen was, schreef hij de naam op een stuk papier. Hij bekeek het, concentreerde zich erop en bewaarde het veilig in zijn gedachten. Zo hoorde hij niet alleen de naam, maar ‘zag’ hij deze ook.

Het onthouden van namen is een belangrijke sociale vaardigheid en kan je een duidelijk voordeel bieden in zowel je persoonlijk als zakelijk leven.

Energiebesparende tips

De huidige energiecrisis heeft ons wakker geschud en duidelijk gemaakt dat we dringend iets moeten doen aan ons energieverbruik. Zo is het factuur van een huishouden dat gas en elektriciteit verbruikt op twee jaar tijd gemiddeld vervijfvoudigd. Hoe kan digitalisering helpen om jouw energiefactuur te verminderen? Ontdek hier een aantal tips om op een verstandige manier energie te besparen.

Wil je meer weten over hoe je efficient en effectief kan leren?

Op zoek naar een lezing, inspiratiesessie of content over digitalisering, leergoesting of cybersecurity? Contacteer me vrijblijvend op ulrich@puvacoaching.be of 0496 47 81 58.

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be