Meteen naar de inhoud

Digitaal Bewustzijn update week 23/2022

Digitaal bewustzijn update week 23

auteur: Ulrich Petré  (09/06/2022)

LastPass zonder wachtwoord

Een goed wachtwoordbeheer houdt in dat je wachtwoorden geheim en uniek zijn. Geheim betekent dat je ze met niemand deelt. Uniek betekent dat je niet voor elke account hetzelfde wachtwoord gebruikt. Om al deze wachtwoorden te onthouden zonder ze in een boekje of op een post-it te schrijven, kan je gebruik maken van een wachtwoordkluis. LastPass is hier een veel gebruikte en betrouwbare toepassing van.

Tot op heden kon je deze wachtwoordkluis dan ook enkel beveiligen met een wachtwoord dat je weer moest onthouden. Voortaan kunnen LastPass-gebruikers hun kluis openen met een bijbehorende mobiele Authenticator-app. Gebruikers kunnen hiermee inloggen op hun LastPass-toepassing en akkoord geven via de Authenticator-app die beveiligd is met je vingerafdruk, gezichtsscan of pincode. Momenteel blijft het masterwachtwoord als backup nog bestaan, maar deze zal op termijn uitgefaseerd en vervangen worden door alterntieve inlogmethodes.

bron: tweakers.net

Warren Buffet's 5/25-strategie

In de huidige samenleving met een overvloed aan informatie, berichten op smartphones en meldingen op sociale media, is het nog nooit zo moeilijk geweest om gefocust te blijven op onze doelen.

Gelukkig is er een eenvoudige 3-stappenstrategie, die wordt gebruikt door de miljardair-investeerder Warren Buffett, die je kan helpen beter te focussen en prioriteiten te stellen.

Het wordt de 5/25-strategie genoemd en hier is hoe het werkt:

  • Maak een lijst van je belangrijkste 25 doelen die je in je leven wilt bereiken;
  • Teken een cirkel rond je top-5 doelen;
  • Focus op deze top-5 doelen en zeg nee tegen de rest.

Alles wat je niet omcirkelde, de overige 20 doelen, moet je gewoon vermijden ten koste van alles. Wat er ook gebeurt, deze andere doelen mogen jouw aandacht niet krijgen totdat je geslaagd bent met je top 5. Met deze strategie wilt Warren Buffet je er aan herinneren dat niet alle doelen gelijk zijn en dat prioriteiten stellen cruciaal is voor een optimale focus

PDF Candy

Dagelijks wordt je op het internet, op je werk of in je vrije tijd geconfronteerd met pdf’s (ebooks, whitepapers, handleidingen, onepagers, etc…). Vaak wil je deze pdf dan ook bewerken, naar een Word-bestand converteren, enkele pagina’s verwijderen, enzovoort. Of zelf een pdf maken van een Word-bestand, Powerpoint-presentatie of een foto-bestand.

PDFCandy is hiervoor een geweldige website om elke actie op pdf’s uit te voeren. Je kan pdf’s bewerken, converteren, vergrendelen, ontgrendelen, samenvoegen, splitsen en zoveel meer. Je kunt bijna alles met een pdf doen wat je maar kunt bedenken. Dus geef PDFCandy zeker eens een kans.

PDF Candy

Wil je meer weten over hoe je efficient en effectief kan leren?

Op zoek naar een lezing, inspiratiesessie of content over digitalisering, leergoesting of cybersecurity? Contacteer me vrijblijvend op ulrich@puvacoaching.be of 0496 47 81 58.

Kerkeveld 18

2230 Herselt (België)

BE 0765.493.415

Animated gif PUVA

+32 496 47 81 58

info@puvacoaching.be